ΔΕΥ, ΤΕΤ & ΠΕΜ14:00 – 22:00ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ210 748 8561

Υπογονιμότητα

Υπογονιμότητα

Title:

Description:

Υπογονιμότητα

Ως υπογονιμότητα ορίζεται η αδυναμία σύλληψης μετά από ένα έτος σεξουαλικής επαφής χωρίς προφυλάξεις. Επειδή η γονιμότητα στις γυναίκες είναι γνωστό ότι μειώνεται σταθερά με την ηλικία, σε ορισμένες περιπτώσεις εξετάζονται γυναίκες από την ηλικία των 35 ετών και άνω μετά από 6 μήνες επαφής χωρίς προφυλάξεις.

Αίτια υπογονιμότητας στις γυναίκες:

  • Ηλικία: Η ικανότητα σύλληψης αρχίζει να πέφτει περίπου στην ηλικία των 32 ετών.
  • Κάπνισμα: Το κάπνισμα αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο υπογονιμότητας τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες και μπορεί να υπονομεύσει τις επιπτώσεις της θεραπείας γονιμότητας. Το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αυξάνει την πιθανότητα απώλειας εγκυμοσύνης. Το παθητικό κάπνισμα έχει επίσης συνδεθεί με τη χαμηλότερη γονιμότητα.
  • Αλκοόλ: Οποιαδήποτε ποσότητα κατανάλωσης αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει τις πιθανότητες σύλληψης.
  • Όντας παχύσαρκοι ή υπέρβαροι: Αυτό μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο στειρότητας τόσο στις γυναίκες όσο και στους άνδρες.
  • Διατροφικές διαταραχές: Εάν μια διατροφική διαταραχή οδηγεί σε σοβαρή απώλεια βάρους, ενδέχεται να προκύψουν προβλήματα γονιμότητας.
  • Διατροφή: Η έλλειψη φολικού οξέος, σιδήρου, ψευδαργύρου και βιταμίνης Β-12 μπορεί να επηρεάσει τη γονιμότητα. Οι γυναίκες που διατρέχουν κίνδυνο, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ακολουθούν δίαιτα για χορτοφάγους, θα πρέπει να ρωτήσουν το γιατρό για συμπληρώματα.
  • Άσκηση: Τόσο η υπερβολική όσο και η πολύ μικρή άσκηση μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα γονιμότητας.
  • Σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις (ΣΜΝ): Τα χλαμύδια μπορούν να βλάψουν τις σάλπιγγες σε μια γυναίκα και να προκαλέσουν φλεγμονή στο όσχεο ενός άνδρα.
  • Έκθεση σε ορισμένες χημικές ουσίες: Ορισμένα φυτοφάρμακα, ζιζανιοκτόνα, μέταλλα, όπως ο μόλυβδος και οι διαλύτες έχουν συνδεθεί με προβλήματα γονιμότητας τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.
  • Ψυχικό στρες: Αυτό μπορεί να επηρεάσει την ωορρηξία των γυναικών και την παραγωγή ανδρικών σπέρματος και μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη σεξουαλική δραστηριότητα.

Η υπογονιμότητα αντιμετωπίζεται με χειρουργική επέμβαση, χορήγηση φαρμάκων ή ενδομήτρια γονιμοποίηση. Ορισμένες γυναίκες χρειάζονται μόνο μία ή δύο θεραπείες για τη βελτίωση της γονιμότητας. Άλλες γυναίκες μπορεί να χρειάζονται διάφορους τύπους θεραπείας για να επιτύχουν εγκυμοσύνη.ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ


ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙΜην διστάσετε να μας καλέσετε στον παραπάνω αριθμό για να κλείσετε το ραντεβού σας.


Copyright by BoldThemes 2018. All rights reserved.