ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

1.   Antenatal LHRH - Trial

Πανευρωπαϊκό πρόγραμμα για τη χορήγηση LHRH σε εγκύους με επαπειλούμενο πρόωρο τοκετό με στόχο τον έλεγχο της συμβολής της παραπάνω ορμόνης στην πνευμονική ωρίμανση του εμβρύου. Συμμετοχή σε δύο διασκέψεις οι οποίες έγιναν στην Οξφόρδη (26-27/6/1995) και Βουλιαγμένη (7-8-9/6/1996), για την ολοκλήρωση του πρωτοκόλλου και τις τελικές ρυθμίσεις όσον αφορά τη συμμετοχή των κρατών, ως εθνικός αντιπρόσωπος. Συμμετείχαν αντιπρόσωποι από τη Μεγάλη Βρετανία, το Βέλγιο, τη Δανία, τη Γαλλία, την Ολλανδία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ελβετία και την Ιρλανδία και το πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

2. Πολυκεντρική μελέτη περίδεσης τραχήλου στην κύηση

Η περίδεση τραχήλου χρησιμοποιείται στις κυήσεις οι οποίες θεωρούνται ως υψηλού κινδύνου για πρόωρο τοκετό. Αρκετές μελέτες από τις αρχές της δεκαετίας του 1950, όταν πρωτοπεριγράφηκε η τεχνική αυτή, ανέφεραν υψηλά ποσοστά επιτυχούς περιγεννητικού αποτελέσματος σε γυναίκες οι οποίες είχαν κακό μαιευτικό ιστορικό σχετιζόμενο με ανεπάρκεια τραχήλου. Στην πολυκεντρική αυτή μελέτη, η οποία είναι η μεγαλύτερη στο θέμα αυτό μέχρι σήμερα, συμμετείχαν διάφορα Κέντρα από όλο τον κόσμο, ενώ έγινε τυχαιοποιημένα περίδεση τραχήλου, ή απλή παρακολούθηση σε εγκύους με ελατωμμένο μήκος τραχήλου (< 15 χιλ). Τα ποτελεσματά της έδειξαν ότι αν και υπήρχε βελτίωση στο περιγεννητικό αποτέλεσμα στις εγκύους μετά την περίδεση, η διαφορά δεν ήταν στατιστικά σημαντική. Έτσι ο τρόπος αυτός αντιμετώπισης της προωρότητας δεν συνιστάται πλέον σε εγκύους χαμηλού κινδύνου για πρόωρο τοκετό. Τα συμπεράσματά της δημοσιεύθηκαν στο Lancet 2004;363:1849-1853.

3. MAPPLERegistry.

Σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία ο παράγοντας PIGF (PlacentalGrowthFactor), είναι ένας αξιόπιστος δείκτης για την αναγνώριση εγκύων υψηλού κινδύνου για προεκλαμψία στο β΄ και γ΄ τρίμηνο της κύησης. Η προεκλαμψία είναι μία από τις σοβαρότερες επιπλοκές της κύησης με μεγάλη συμμετοχή στην περιγεννητική νοσηρότητα και θνησιμότητα. Στην πολυκεντρική αυτή μελέτη γίνεται προσπάθεια διαχείρησης των περιστατικών με προεκλαμψία ανάλογα με τις τιμές του PIGF. H αποτελεσματικότητα της παρέμβασης αυτής θα εξαχθεί με τη συγκέντρωση των στοιχείων από όλα τα συμμετέχοντα κέντρα.

4. IPIC-International Prediction of Preeclampsia IPD collaborative Network

Η διεθνής αυτή μελέτη έχει σκοπό την ανάλυση των περιστατικών μεγάλων κέντρων προγεννητικού ελέγχου τα οποία διαθέτουν στοιχεία για την πρόβλεψη της προεκλαμψίας. Θα γίνει συγκέντρωση όλων των περιστατικών, έτσι ώστε με τη μετα-ανάλυσή τους να προσδιοριστεί η προβλεπτική αξία κάθε δείκτη ξεχωριστά, ή συνδυασμού δεικτών για την πρόβλεψη της προεκλαμψίας.     

 

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ  13:00 - 22:00
ΠΕΜΠΤΗ  13:00 - 22:00

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Μιχαλακοπούλου 107, Αθήνα

  2107488561 | 6945235757

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.