ΔΙΑΤΡΙΒΕΣ

Διατριβή

Διδακτορική διατριβή με τίτλο: Πρόβλεψη Πρόωρου τοκετού σε κυήσεις χαμηλού κινδύνου Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ορκωμοσία: 6-2-2002) 

Α΄ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών

Διδακτορικές διατριβές

Υπεύθυνος για την εκπόνηση  12 διατριβών οι οποίες έχουν περατωθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη.

 1. « Ο ρόλος του ενδοθηλίου σε εγκύους υψηλού κινδύνου για εμφάνιση προεκλαμψίας» Ε. Αναστασάκης
 2. «Πρόωρος τοκετός και υποκλινική ενδομήτρια λοίμωξη.Η διαγνωστική και προγνωστική αξία διαφορετικών δεικτών φλεγμονής» Ν. Θωμάκος
 3.  «Υπερηχογραφική μέτρηση του μήκους του τραχήλου και ο προσδιορισμός της εμβρυικής φιμπρονεκτίνης ως προγνωστικοί δείκτες της επιτυχίας στην πρόκληση τοκετού» Μ. Θεοδωρά
 4. «Έλεγχος της περιγεννητικής-διαπλακουντιακής μετάδοσης του ιού της ηπατίτιδας Β» Μ. Παπαδάκης
 5. «Η S-100B ως δείκτης εγκεφαλικής βλάβης στα νεογνά» Α. Παπαδημητρίου
 6. «Η χρήση τραχηλικών πεσών σιλικόνης τύπου Arabin στην ανεπάρκεια τραχήλου στο β΄ τρίμηνο της κύησης και η επίπτωσή τους στη συχνότητα του πρόωρου τοκετού» Δ. Ζαχαράκης(σε εξέλιξη)
 7. «Επίδραση των γονιδίων του μητρικού γονιδιώματος και εκφραζομένων πρωτεινών στο αμνιακό υγρό στην επίπτωση του πρόωρου τοκετού» Σ. Δετοράκης(σε εξέλιξη)
 8. «Χορήγηση προβιοτικών σε πρόωρη ρήξη υμένων» Αλέξης Καράμπελας (σε εξέλιξη)
 9. «Αξιολόγηση της αυχενικής διαφάνειας και της ανατομίας του εμβρύου στο 1ο τρίμηνο της κύησης με τη χρήση της 2D και 3D υπερηχογραφίας» Π. Χειρίδης
 10.  «Συσχέτιση του μεταβολικού συνδρόμου στο 1ο τρίμηνο της κύησης και του κινδύνου εμφάνισης προεκλαμψίας»  Ο. Κόμητα(σε εξέλιξη)
 11. «Ο υπολογισμός του όγκου του πλακούντα και των Doppler των μητριαίων αρτ. και των βιοχημικών δεικτών στο 1ο τρίμηνο για την πρόβλεψη επιπλοκών της κύησης»   Κ. Μπλάνας(σε εξέλιξη)
 12. «Προσδιορισμός των επιπέδων ενδοκρινών αναστολέων στο αμνιακό υγρό και συσχέτισή τους με τις συγκεντρώσεις τους στο αίμα εγκύων γυναικών. Μελέτη της επίδρασής τους στην εμβρυική ανάπτυξη, την έκβαση της κύησης και τη νεογνική νοσηρότητα» Μ. Μπάρμπας (σε εξέλιξη)

 

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ  13:00 - 22:00
ΠΕΜΠΤΗ  13:00 - 22:00

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Μιχαλακοπούλου 107, Αθήνα

  2107488561 | 6945235757

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.